Handcrafting

Ukrasite svoj jednobojni, dosadni kišobran

Nakon vrućina, kiša dobro dođe, zar ne? Ali nekoliko kišnih dana za redom mogu pokvariti raspoloženje i smanjiti želju za izlascima. Ukoliko ste osetljivi na vreme, a uzgred i kreativni, osvežite svoj stari kišobran i s njime krenite u šetnju. Sigurno će vam popraviti raspoloženje. 🙂

ukrasite_kisobran

Šta vam je potrebno?

  • Prozirni kišobran, samolepljive tapete u nekoliko boja (kupite po 20cm od uzorka ili boje koje vam se sviđaju), makaze i malo vremena.

Način rada:

  • Ukoliko ste se odlučili za dvobojnu tapetu, izrežite od nje krugove u dve veličine. Da vam bude lakše, pre rezanja krugova izrežite kvadrate (dve veličine). Njih ćete lakše oblikovati u krugove.
  • Kad ste oblikovali salvetu otvorite kišobran i počnite lepiti s unutrašnje strane kišobrana.
  • Da ukrasi budu dinamični, poigrajte se naizmeničnom igrom manjih pa većih krugova.

Savet:

Na ovaj način možete nalepiti i cvetove, srca, geometrijske oblike. Ukoliko nekome želite da saopštite nešto posebno ili samo da hodate uvek uz pozitivne misli, od slova (postoje tapete-slova) ispišite nešto zanimljivo po svom kišobranu. Na isti način možete napraviti i kreativan poklon za prijatelje. Samo je potrebna mašta i volja. 😉

ukrasite_kisobran1

Постави коментар »

Papirna disko kugla

Bilo da vam treba dekorativni ukras za letnje zabave u bašti ili za novogodišnje praznike, nema razloga da trošite gomilu novca ili tumarate u nedogled dok ne nađete nešto što bi vam se svidelo i uklopilo u vašu zamisao.  Evo našeg predloga kako da napravite svoj ukras po meri. 😉

Potreban vam je papirni luster, lepak za papir i sjaj u prahu. Luster možete kupiti u radnjama za opremanje kuće ili kineskim radnjama. Lepak za papir i sjaj u prahu u bolje opremljenim knjižarama.

Kako-da-napravite-sjajnu-kuglu

Постави коментар »

Ideje za praznični poklon za dečka

Bliže se praznici, a vi ne znate šta da kupite za poklon svojoj jačoj polovini! Pogledajte video snimak koji će vam pokazati nekoliko ideja – što kreativnih, što malo više praktičnih, koje će vam možda olakšati izbor. Bićete mirne bar ove godine! 😉

#1: Knjiga-tajni sef – Sjajna ideja kako možete da iskoristite neku staru knjigu koju niko nije ni dotakao godinama i napravite originalan poklon. Isecite unutrašnjost listova tako da se napravi udubljenje i knjiga će postati kutija – sef. Lepkom premažite unutrašnje ivice, kao i spoljšanje i ostavite da se suši nekoliko sati pod većim teretom. Napišite posvetu i to je to! (0:00)

#2: Napravite originalnu majicu! Ako ste iole vešte sa crtanjem, nabavite vodootporne markere za tkaninu (možete ih naći u specijalizovanim radnjama za bojenje tkanine) i običnu belu majicu i nacrtajte originalni print za svog dragog. To može biti lik iz njegovo omiljenog stripa ili broj dresa njegovog kluba ili bilo šta slično. Sigurni smo da će se oduševiti kada vidi kakav trud ste uložile. (2:07)

#3: Ovo je ideja za sve vas čiji dečko voli slatkiše. Nabavite plastičnu posudu sa prazničnim šarama i loptu od stiropora koja će se uklopiti u činiju. Zalepite je za dno i sada ide lakši deo. U loptu zabadajte čačkalice, a na čačkalice omiljene slatkiše vašeg dragog dok ne napravite pravi slatki buket. Najbolje od svega jeste što možete zajedno da ga potamanite.  wink  (4:10)

#4:  Evo nešto manje kreativne, ali ideje koja će mu sigurno staviti osmeh na lice – kupite mu nešto od tehnike. Svi znamo koliko momci vole tehnička dostignuća, tako da vam je izbor poprilično širok. Ako voli igrice uzmite mu džojstik ili slušalice sa mikrofonom. (5:44)

#5: Praktičan poklon nikad nije loša ideja. Nabavite ukrasnu kutiju i napunite je čarapama, kozmetikom i svime onim što znate da mu je potrebno. (6:33)

Постави коментар »

Napravite sveću u kori od mandarine

8200

Koje su vaše asocijacije na reč zimaSneg, ćebe, topla kuća, mirisni čaj, praznici, dobro društvo i – obavezno unositi vitamin C u organizam! 🙂

A sledeći put kada posegnete za mandarinom, ne bacajte koru, već pogledajte video snimak kako da napravite romantičnu mirisnu sveću! Savršena praznična dekoracija vašeg doma!

Постави коментар »